Keerwand of Kademuur

Artikel 2 lid 13

Een kademuur, keerwand of walmuur kunnen vergunningsvrij gebouwd worden indien het terrein hoogteverschil niet hoger is dan 1 meter. De basis is artikel 2 lid 13 van bijlage II Bor. Dergelijke bouwwerken waren niet vergunningsvrij maar zijn nu sinds 1 oktober 2010 vergunningsvrij. Is het hoogteverschil tussen de niveau’s meer dan 1 meter dan dient er een omgevingsvergunning aangevraagd worden.  Gemeenten en waterschappen hebben dus niet veel aan deze regel. Voor hen zal het hoogte verschil vaak meer dan 1 meter bedragen. Voor veel particulieren is de regel wel van toepassing.

keerwand omgevingsvergunning vergunningsvrij bouwen

Keerwand maximaal 1 meter hoog gerekend vanaf bodem sloot

Hoe moet je de hoogte meten als de keerwand of kademuur in het water staat? Je dient te meten vanaf de bodem van de sloot, rivier of watergang tot aan de bovenkant van de keermuur/kademuur. Daarnaast mag de keerwand niet boven de grond van het hoogst gelegen terreingedeelte uitsteken.

Advertentie:

Vlonderhout kopen

www.vlonderhout.com. Houtmateriaal bestellen voor uw vlonder. Levering in heel Nederland en Belgie . Kijk ook eens op schuttinghout.com en www.haxo.nl voor klusmateriaal.