BTW zonnepanelen terugvragen mogelijk voor particulier

Als u na 20 juni 2013 zonnepanelen heeft aangeschaft heeft u waarschijnlijk recht op BTW-teruggave, dat kan gaan om honderden euro’s.

Ook u als particulier kunt de BTW op zonnepanelen en installatie terugvragen.

Met De Groene Envelop vraagt u snel en gemakkelijk de betaalde BTW op aanschaf en installatie van de zonnepanelen terug.

btw zonnepanelenVraag direct de teruggave van BTW op zonnepanelen aan

Ook in 2014 kan de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen worden teruggevraagd. Overigens is wel te verwachten dat een aanpassing op de btw-wetgeving komt. De antwoorden van de staatssecretaris op de Kamervragen die hierover zijn gesteld:

“De staatssecretaris geeft aan dat hij de uitkomst van het Fuchs-arrest ongewenst acht. In Europa zal hij zich daarom inzetten voor een aanpassing van de btw-richtlijn. Daarbij valt te denken aan een mogelijkheid voor lidstaten om zeer kleine ondernemers met geringe omzetten of particuliere zonnepaneleneigenaren vrij te stellen van btw. Nederland heeft dit onderwerp aanhangig gemaakt bij de Europese Commissie.”

De inschatting van De Groene Envelop, die teruggave van BTW op zonnepanelen voor particulieren regelt, is dat u geheel 2014 nog kunt profiteren van deze regeling.