Vergunning overkapping of camperplaats

Steeds meer mensen kiezen voor een vaste staanplaats voor een eigen camper op een favoriete camping. Hiervoor betaald u een vast bedrag per seizoen of jaar, zodat u verzekerd bent van uw eigen plekje.

Vergunning staanplaats

Deze staanplaats kunt u, binnen het reglement van de desbetreffende camping, inrichten naar eigen smaak. Vaak worden de staanplaatsen gescheiden door een eigen in te richten tuintje, schutting of heg.

Wanneer u een vaste staanplaats in eigen land huurt bent u vaak afhankelijk van het weer of u voor uw camper kunt zitten. Een overkapping op uw staanplaats kan dan een uitkomst zijn op miezerige dagen. Zo kunt u toch genieten van uw camperplaats als de temperatuur aangenaam is, maar de regen aanhoudt.

Vergunning overkapping

Er zijn vaak vaste afspraken over het bouwen van een overkapping of schuur op een camperplaats. Dit zijn onder andere regels over de maximale afmetingen van een overkapping of schuur. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de afstand tussen de schuur of overkapping tot de naastgelegen staanplaatsen.

Deze regels zijn vooraf afgesproken door de campingeigenaar of staan in het reglement van de camping. Wanneer u van plan bent een overkapping te bouwen gaat dit altijd in overleg met de campingeigenaar en/of de gemeente.