Vergunningsvrije rookruimte bouwen

Als je gaat bouwen op je eigen grond heb je daar niet altijd een vergunning voor nodig. Dit wordt ook wel vergunningsvrij bouwen genoemd. Hoewel de regels vaak gewijzigd worden kan het zo zijn dat je vergunningsvrij mag bouwen tijdens kleine klussen zoals het plaatsen van een schutting, onderhoud of een dakkapel aan de achterkant van een woning. Het is in ieder geval de moeite waard om goed te na te gaan of je een vergunning nodig hebt voor het project dat je in gedachten hebt.

Een Restaurant in Enschede, Hanninkshof, laat zien dat er veel mogelijkheden zijn omtrent vergunningsvrij bouwen. Zo bouwden zij zonder vergunning een wel heel originele plek voor hun rokende gasten. Ze bieden rokers een beschermende plek tegen weer en wind met hun trendy smoking barrel. In dit zogenaamde ‘vat’ blijven gasten die hun sigaar of sigaret willen roken lekker warm en droog.

Vergunningsvrij bouwen

De insteek van de regels omtrent vergunningsvrij bouwen lijken mensen te moeten stimuleren om te gaan bouwen. Door vergunningsvrij bouwen moet het makkelijker zijn om aan- of uit te bouwen of bijgebouwen te plaatsen. Vaak duurt het aanvragen van vergunningen erg lang en brengt het veel rompslomp met zich mee. Juist daarom zijn de voordelen van vergunningsvrij bouwen groot.

Ben je benieuwd naar de smoking barrel die Hanninkshof vergunningsvrij bouwde? Kijk dan vooral eens op hun website!