Adviesbureau = gemachtigde FAQ

Ik heb toch een omgevingsvergunning nodig. Indien een adviesbureau voor een opdrachtgever een aanvraag om omgevingsvergunning verzorgt en op het aanvraag formulier bij de gegevens van de aanvrager de gegevens van de opdrachtgever invult, waarbij het adviesbureau als gemachtigde optreedt, op wiens naam wordt dan de vergunning gesteld? Op naam van de aanvrager of op naam van de gemachtigde?

De omgevingsvergunning wordt op naam gesteld van degene die bij “aanvrager” is ingevuld. Normaal gesproken zullen hier dus de gegevens van de opdrachtgever worden ingevuld. De gegevens van het adviesbureau worden ingevuld bij “gemachtigde”.

Diegene die de aanvraag op naam krijgt, krijgt ook de rekening. Wij nemen aan dat het adviesbureau niet de rekening voor de aanvrager betaald! Als u de aanbouw samen met uw buren realiseert dan is het handig om elk een aparte aanvraag in te dienen. U hoeft dan niet de bouwleges te betalen voor uw buren en hopen dat u het geld terug krijgt van uw buurman. Ook is het handig i.v.m. de handhaving van de bouwregels om elk apart een aanvraag in te dienen.