Het bouwbesluit

Het bouwbesluit

In het bouwbesluit staat omschreven hoe je moet bouwen. Het is vaak een lastig te begrijpen materie. Toch moet iedereen die vergunningvrij gaat bouwen zich houden aan de eisen die in het bouwbesluit staan.  Het ministerie van VROM heeft het Bouwbesluit online staan via www.bouwbesluitonline.nl. Handig is om het boek “Bouwregelgeving in woord en beeld” te bestellen. Hierin wordt het bouwbesluit uitgelegd. Het boek heeft plaatjes ter verduidelijking.  Te bestellen bij bol.com. Het kost wat, maar dan heb je ook wat!

Bouwregelgeving in woord en beeld 2007
Bouwregelgeving in woord en beeld 2007
A.J. Uythoven

Aannemers, Timmermannen, Tekenburo’s, Architecten, Ambtenaren BWT en Buitenlui

Bent u Aannemer, Timmerman of bouwkundig tekenbureau. Gaat u als particulier zelf een verbouwing doen? Dan is het boek “bouwregelgeving in woord en beeld” een zeer goede tip!! Het is zijn geld dubbel en dwars waard. Als professional moet u natuurlijk alle regels up to date hebben. Daarom kunnen wij u alleen maar adviseren om het boek te bestellen.

In dit boek worden veel zaken verduidelijkt. Hoe zit dat nu met vluchtwegen in gebouwen? Moet er noodverlichting in? Of is alleen vluchtroute aanduiding voldoende? Wat zijn de afmetingen van een mindervalide toilet? Hoe hoog moet een deur zijn? Wat zijn de minimale afmetingen van een trap? Hoe bepaal je brandoverslag? Wat is spiegelsymetrie? Dit boek bestellen wij altijd zodra een nieuwe versie uit is! Veel van onze kennis wordt hier in verduidelijkt.

Tip!

 

Energie vergelijken

De energieprijzen gaan per 1 juli stijgen! Zet je energiekosten de komende 3 jaar vast en voorkom verhoging van je maandlasten. Wij zijn overgestapt naar GREENCHOICE. Groen, snel en service. Een aanrader!

 

 

Ook aanraders:

Handboek Ruimtelijke Ordening & Bouw
Handboek Ruimtelijke Ordening & Bouw
A.W. Klaassen

Wegwijzer Wabo en omgevingsvergunning / 2008 / druk 1
Wegwijzer Wabo en omgevingsvergunning
J.H.G. van den Broek