Schutting of erfafscheiding plaatsen

Erf en pereelsafscheidingen

Een schutting of perceelsafscheiding bouwen is meestal vergunningsvrij. Alleen wanneer u in het voorerf een schutting plaatst hoger dan één meter, dan is deze omgevingsvergunning plichtig. In het achtererfgebied is de schutting tot een hoogte van 2 meter vergunningvrij. Zit u op een hoeklokatie dan is de zijtuin voorerfgebied en is het plaatsen van een schutting vergunningplichtig. Een heg, haag of andere beplanting is vergunningsvrij. Beplanting wordt niet gerekend als bouwwerk.

erfafscheiding schutting omgevingsvergunning vergunningvrij bouwen
Vergunningsvrij bouwen van een schutting

Plaatst u de schutting op uw eigen erf, dan bent u ook eigen baas over de schutting. Zet u de schutting precies op de perceelsgrens dan deelt u de schutting met uw buren. Meestal wordt de schutting dan samen geplaatst en samen betaald.

Als u het niet zo goed kunt vinden met uw buren, of u kent ze (nog) niet omdat de nieuwbouwwoning naast u nog niet verkocht is, dan kunt u er voor kiezen om op een zeer kleine afstand van de erfgrens zelf een schutting te plaatsen. Een paar millimeter afstand is dan voldoende om juridisch gezien volledig eigenaar te zijn.

Folder downloaden

Download hier de folder schuttingen en perceelsafscheidingen omgevingsvergunning vrij te bouwen.

Advertentie:

Schuttinghout kopen

www.schuttinghout.com Houtmateriaal bestellen voor uw schutting. Levering in heel Nederland en Belgie . Kijk ook eens op www.vlonderhout.com en www.haxo.nl voor klusmateriaal

Vrijwillig goed doel

De informatie op deze website wordt u gratis aangeboden. De inhoud wordt door vrijwilligers gemaakt. Beloon ons voor het vele werk dat we in deze site stoppen door een donatie. Vindt u de informatie op de site nuttig dan wordt een donatie voor het goede doel dat wij steunen zeer gewaardeerd. Zowel kleine als grote donaties.

http://www.babyliferescuemombasa.org/donate.html

Het Baby Life Rescue Center in Mombasa Kenia vangt achtergelaten baby’s op en zorgt voor alles: onderdak, kleertjes, voeding, gezondheidszorg en basaal onderwijs. De liefdevolle verzorging kan alleen worden betaald uit uw giften aangezien er geen overheidsbijdrage bestaat. Het huis wordt geleid door gedreven en ervaren mensen die wij persoonlijk kennen; Peter & Selpher Mutua. Hun doel; verweesde baby’s een kans op een behoorlijk leven te geven. Elke euro komt rechtstreeks ten goede aan de kinderen.